Kun je als verhuurder wel iets doen aan burenoverlast?

Als woningstichting doe je er alles aan om je woningen zo prettig, comfortabel en veilig mogelijk aan te bieden en dat door onderhoud zo te houden. Toch zijn er dingen die je als verhuurder minder in de hand lijkt te hebben, waaronder het fenomeen burenoverlast. Niet een gemakkelijk op te lossen probleem, maar je kunt er wel degelijk iets aan doen!

Duidelijkheid
Wie van je huurders weet er nu werkelijk tot hoe laat je mag klussen? Of wat je kunt doen als je zelf overlast ervaart?

Eén van de dingen die je kunt doen als verhuurder om burenoverlast niet uit de hand te laten lopen, is duidelijkheid scheppen. Duidelijkheid over wat wel mag en wat niet mag, duidelijkheid over tijdstippen en duidelijkheid over stappen die je kunt nemen wanneer je zelf overlast ondervindt. Want als er géén duidelijkheid is ontstaat er een situatie waar niemand elkaar kan aanspreken op bepaald gedrag.

Maar op welke manier breng je die duidelijkheid onder de aandacht bij de huurders?

Uh... Hoe zat het ook alweer?
Zelf denken wij dat de kans heel klein is dat een huurder voordat hij of zij de boormachine ter hand neemt, in de huurdersmap of op de jullie website gaat kijken om even te checken wat jullie daar over hebben geschreven.

Die duidelijkheid zal je op een zichtbare manier onder de neus van de huurder moeten houden.

En daar kunnen wij jullie bij helpen.
Al sinds de eerste versie van onze uitgave "het Burenboekje" in 1998 gebruiken verhuurders, gemeentes en welzijnsinstellingen met veel enthousiasme ons voorlichtingsmateriaal.

Wie zijn wij?
Wij, Corien Buitenhuis en Jan van der Werk, zijn twee Rotterdammers die in het begin van onze wooncarrière behoorlijk geluidsoverlast hadden (blaffende honden in het pand links, 's nachts harde muziek van de buren achter en klussende bovenburen (ook 's nachts) dat wij besloten dat het tijd was om onze eigen ervaringen met deze problematiek te verrijken met kennis en ervaring van medewerkers bij woningcorporaties.

Vanuit die samenwerking werd al snel het eerste "burenoverlast-boekje" geboren: Het BurenBoekje!

Vanaf het eerste moment sloegen de boekjes in als een bom en nu, flink wat jaren later, gebruiken woningcorporaties en gemeentes in 7 Europese landen met veel genoegen onze nuttige en laagdrempelige boekjes.

Hoe werken wij?
Eén keer per jaar is er een bestelronde. Binnen die 6 weken kunt je met korting bestellen.  Maar u kunt natuurlijk ook bestellen op het moment dat jullie dat zelf het beste uitkomt.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wilt u onze jaarlijkse mailing per post ontvangen stuur ons dan een email of bel ons! 06 1038 3315

Neem contact op